Loopgroep de Zoomlopers Wageningen

sinds 2004aangesloten bij de atletiekunie

á
áinfoáááá links
á
á
Hardlopen
Hardlopen is een sport. Dat doe je niet zomaar, ook al denken veel mensen van wel. Het is ook een blessure-gevoelige sport. Daarom is er aandacht voor houding en beweging. Tijdens de trainingen ontvang je daarover - indien nodig - tips. Als de mogelijkheid er is (meestal in de zomer) vinden er oefeningen plaats om spiergroepen te trainen.

Voor wie
Eigenlijk voor iedereen die graag loopt. Het samenlopen blijkt in de praktijk erg stimulerend Ún motiverend te werken. Lopers in onze groep hoeven niks. In de praktijk doet een groot deel mee aan westrijden, zoals marathons, traithlons en trails.

Leeftijd
Loopgroep de Zoomlopers is geschikt voor iedereen vanaf 19 jaar.

Trainingen
Wij lopen samen op de dinsdagavond. De trainingen zijn zeer wisselend, van interval tot langere duurlopen (al dan niet met met intervallen), fartlek, heuveltraining en zo nu en dan speltraining. De trainingen zijn zo ingericht dat over het algemeen iedereen makkelijk mee kan doen.
Wil je toewerken naar een wedstrijd, dan kan dat. Wil je begeleiding bij een voorbereiding op een trail, dan kan dat ook.
Zolang het licht is lopen we in het bos, in de winterperiode in Wageningen-Hoog of in de Sahara (lekker warm) op het wegdek.
Er kan nog veel meer gezegd worden over de trainingen, maar het beste, leukste is gewoon mee komen doen.

Waar
We starten bij Sportpark de Zoom aan de Zoomweg in Wageningen.

Wanneer
We lopen het hele jaar, zelfs in de vakanties en ook als het regent of sneeuwt. Immers: je krijgt spijt als je niet gaat lopen en nooit spijt als je wel bent gaan lopen.

Hoe laat
Wij lopen elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur.

Faciliteiten
Er zijn geen faciliteiten zoals douches en toiletten. Wel een parkeerplaats voor auto en fiets.

Lid worden
Lid worden kan het hele jaar door, je betaalt dan een x-ste bedrag voor het aantal maanden dat je mee gaat doen. De vaste/jaar-periode loopt van januari - januari.

Proefles
Heb je interesse? Kom gewoon meedoen of meld je even aan per mail. Je mag altijd twee keer meedoen voordat je beslist.

Kosten
Kosten zijn laag, omdat we geen winstoogmerk hebben en gebruik maken van bos en weg: 66 euro voor een heel jaar plus 20 euro inschrijfkosten.
Bij je lidmaatschap ontvang je een trainingsshirt. In het lidmaatschap zit automatisch het lidmaatschap bij de Atletiek Unie. Dat is handig bij het aanmelden van wedstrijden, een wekelijke digitale nieuwsbrief van de Atletiekunie, een verzekering en nog een paar andere extra's, zoals korting bij een aantal zaken.

AVG
Wij hanteren de wet AVG (Algemene Verordening Persoonsbescherming). Bij de aanmelding ontvang je daarvoor een apart formulier.

Covid-19
De regels hiervoor zijn de meest recente, landelijk bekend gemaakte regels. Kijk op Rijksoverheid voor de meest actuele informatie. Houd je aan deze regels.

Aanwezigheid
Als je lid bent geworden verwachten we ook dat je aanwezig bent tijdens de trainingen. Dat geeft immers het beste resultaat. In de praktijk blijkt echter steeds weer dat niet iedereen altijd kan, vanwege werk, afspraken, reizen in het buitenland. Gelukkig kan dat bij ons allemaal en is het geen enkel probleem; dat maakt het ook weer iets makkelijker om lid te worden en te komen lopen.

Wie doet wat
Sander Weterings: secretaris, contact Atletiekunie
Annemarie Rietman: penningmeester
Paul Lemmens: voorzitter, trainingen, trails, Instagram
Jan Kammenga: lief & leed
Gijsjaap Pruis: pr, logo, assistent trainer, Veluweloop, Facebook